>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA підозрює можливе існування допінг-системи в Китаї

При цьому терміни давності можуть істотно ускладнити вивчення цієї справи

WADA підозрює можливе існування допінг-системи в Китаї
Фото: theguardian.com

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) проводить розслідування можливого існування в Китаї масштабної допінг-програми у 1980-х роках, повідомляє Insidethegames.

За інформацією видання, зараз WADA продовжує розслідування з приводу можливого існування в Китаї масштабної державної допінг-системи у 80-х роках.

Розслідування почалося минулого року після того, як колишній лікар олімпійської збірної Китаю Сюе Іньсян в інтерв'ю телеканалу ARD розповів, що медалі, які Китай завоював у період з 1980 по 1990 рік, могли бути «нечистими» і здобутими за допомогою допінгу.

До слова, сам Сюе Іньсян минулого року втік із Китаю і попросив про політичний притулок у Німеччині.

79-річний лікар стверджує, що допінг-система в Китаї охоплювала понад 10 тис. спортсменів. При цьому спортсмени, які відмовлялися приймати допінг, не включалися в національні збірні.

Слова Сюе Іньсяна дуже сильно турбують WADA, оскільки наступна зимова Олімпіада-2022 пройде в Пекіні. WADA побоюється, що допінг-система може існувати в Китаї досі. При цьому голова розслідувань WADA Гюнтер Юнгер заявив, що терміни давності можуть істотно ускладнити вивчення цієї справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram