>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA вирішила судитися з міжнародними федераціями через росіян

Протистояння антидопінгового агентства і Росії може вийти на новий рівень

WADA вирішила судитися з міжнародними федераціями через росіян
Крей Риди
Фото: EPA\UPG

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) залишає за собою право звернутися з позовом до Спортивного арбітражного суду (CAS) на міжнародні спортивні федерації, які не розслідують допінгових порушень росіян.

Про це заявив голова WADA Крей Ріді, повідомляє Insidethegames.

"Ми запитаємо у федерацій, чи збираються вони розслідувати справи. Ми надали їм максимум інформації, тому просимо повідомити, чи будуть вжиті належні заходи. Якщо ні, то ми залишаємо за собою право піти в CAS", - повідомив Ріді.

За словами голови відділу розслідувань WADA Гюнтера Юнгера, агентство відправило в міжнародні спортивні федерації інформацію про 60 справ росіян, дані про допінгові порушення яких були отримані з бази Московської антидопінгової лабораторії (LIMS).

Нагадаємо, 2016 року колишній голова LIMS Григорій Родченков надав WADA інформацію про існування в Росії програми вживання заборонених препаратів, підтримуваної на державному рівні.

Пізніше російське антидопінгове агентство (РУСАДА) було позбавлено ліцензії за систематичні порушення антидопінгових правил російськими спортсменами.

Збірну Росії відсторонили від зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані, де в нейтральному статусі виступили лише окремі російські спортсмени, не викриті в допінгових скандалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram