>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Алонсо звинувачено у несплаті податків

Колишній зірці "Ліверпуля" і мадридського "Реалу" загрожує п'ять років позбавлення волі.

Алонсо звинувачено у несплаті податків
Фото: intermilano.ru

Іспанського футболіста, півзахисника збірної Іспанії і німецького клубу "Баварія" Хабі Алонсо прокуратура звинуватила в несплаті майже 2 млн євро податків.

Як повідомляє ВВС, колишній зірці "Ліверпуля" і мадридського "Реалу" загрожує п'ять років позбавлення волі.

Згідно зі звинуваченням, мова йде про несплачені податки за період між 2010 і 2012 роками, коли Алонсо грав за мадридський "Реал". Хабі Алонсо відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Прокуратура вимагає також покарати фінансового радника футболіста Івана Салдуа, а також менеджера португальської компанії, чиїми послугами користувався Хабі Алонсо для того, щоб нібито уникнути сплати податків. Звинувачення також вимагає оштрафувати футболіста на 4 мільйони євро, плюс 2 мільйони недоплачених податків.

Суд у Мадриді знову відкрив справу проти Алонсо у 2017 році, оскільки, як було сказано, звинувачення проти нього багато в чому підтверджені.

Перейшовши у 2009 році з "Ліверпуля" в "Реал", Алонсо - не перший футболіст, якого влада Іспанії переслідує за ухилення від сплати податків. У лютому нападник "Манчестер Юнайтед" Алексіс Санчес, щоб не бути притягнутим до суду, погодився на 16-місячний умовний термін за ухилення від сплати податків.

Форварда "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі засудили до 21 місяця ув'язнення умовно, але прокуратура погодилася замінити тюремний термін Мессі на штраф.

Зірка "Реалу" і збірної Португалії Криштіану Роналду заперечує звинувачення в тому, що ухилився від сплати податків на суму в кілька мільйонів євро. Разом із тим іспанська податкова відмовилася прийняти від Роналду 4 млн євро компенсації, щоб закрити кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram