>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хаві оцінив перспективи футбольної кар'єри найшвидшої людини на планеті - Усейна Болта

Екс-гравець "Барселони" скептично ставиться до реінкарнації Болта в футболі.

Хаві оцінив перспективи футбольної кар'єри найшвидшої людини на планеті - Усейна Болта
Усейн Болт
Фото: EPA\UPG

Колишній півзахисник каталонської "Барселони" Хаві пояснив, чому восьмиразовому олімпійському чемпіону та 11-разовому чемпіону світу на спринтерських дистанціях Усейну Болту не вдасться відігравати визначну роль на футбольному полі.

"Що сьогодні відіграє важливу роль у футболі? Це талант. А що таке талант? Це вміння контролювати те, що ти робиш, тому що ти граєш головою, а не тільки ногами. Мені подобається Усейн Болт, він видатний атлет. У фізичному плані ніхто навіть поруч з ним не стоїть. Хто бігає швидше за нього? Ніхто. Але при всій до нього повазі зауважу, що він ніколи не зможе відігравати значущу роль на футбольному полі. Не можна компенсувати швидкість мислення на полі та ігровий інтелект фізичними можливостями", - цитує Хаві ресурс Goal.com.

Відзначимо, що Усейн Болт оголосив про початок футбольної кар'єри. Однак як з'ясувалося пізніше, ямайський легкоатлет виступить лише за проект Soccer Aid у благодійних матчах.

Додамо, раніше Усейн Болт зізнавався, що мріє стати футболістом "Манчестер Юнайтед". Можна припустити, що з урахуванням якості, яку демонструють нині підопічні Жозе Моуріньо, Болт у "МанЮнайтед" не загубився б.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram