>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравець "Челсі" став третім послідовним представником своєї сім'ї у збірній Іспанії

Справжній сімейний підряд.

Гравець "Челсі" став третім послідовним представником своєї сім'ї у збірній Іспанії
Три поколения Алонсо
Фото: twitter.com/mervija33

Півзахисник лондонського "Челсі" Маркос Алонсо вписав свою сім'ю в історію збірної Іспанії.

Він отримав виклик на березневі спаринги проти Німеччини і Аргентини і став представником третього покоління своєї родини, хто грав за національну команду.

Батько іспанця Маркос Алонсо Пена відзначався за "Барселону", яка завоювала чемпіонський титул 1985 року. Свого часу Маркос Алонсо II грав з такими зірками, як аргентинець Марадона і англієць Гарі Лінікер. Він дебютував за національну збірну 1981 року, коли його команда в товариському матчі на Вемблі перемогла Англію - 2:1.

Дідусь гравця, Маркос Алонсо Імаз, був ключовим гравцем іншого іспанського гранда - мадридського "Реалу". Маркос Алонсо I разом з клубом у сезонах 1956-60 виграв Кубок європейських чемпіонів п'ять разів поспіль. Захисник став невід'ємною частиною "вершкових" разом з Альфредо Ді Стефано і Ференцом Пушкашом. У збірній він дебютував 17 березня 1955 року, коли "червона фурія" в товариському матчі поступилася Франції - 1:2.

Відзначимо, досягнення сім'ї Алонсо у світовому футболі не унікальне. Словак Владімір Вайсс своїм дебютним матчем 12 серпня 2009 року за національну збірну проти ісландців підтримав справу своїх батька і діда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram