>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дві українські легкоатлетки отримали довгострокові дискваліфікації

Земляк і Повх дискваліфіковано, відповідно, на 8 років і 4 роки

Дві українські легкоатлетки отримали довгострокові дискваліфікації
Олеся Повх на финише финального забега Чемпионата Европы-2011
Фото: EPA\UPG

Дві українські легкоатлетки Ольга Земляк і Олеся Повх у зв'язку з порушенням антидопінгових правил Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) дискваліфіковані, відповідно, до 2 серпня 2025 року і до 2 серпня 2021 року.

При цьому анульовано всі результати змагань спортсменок у період з 5 липня 2016 року по 3 серпня 2017 року.

У тому числі їх позбавили всіх титулів, нагород, медалей, балів, а також вони повинні повернути призові і грошові винагороди, отримані в зазначений період.

Земляк і Повх заборонено брати будь-яку участь у змаганнях і заходах з легкої атлетики в період дискваліфікації.

Нагадаємо, 25 липня 2017 року підрозділ IAAF з легкоатлетичної етики (Athletics Integrity Unit) повідомив Федерацію легкої атлетики України (ФЛАУ) про початок розслідування проти Земляк і Повх у зв'язку з потенційним порушенням антидопінгових правил (використання або спроба використання забороненої речовини або забороненого методу).

З огляду на позицію IAAF, ФЛАУ вирішила тимчасово відсторонити Земляк і Повх від усіх змагань на національному та міжнародному рівнях. Обидві спортсменки були виключені зі складу збірної України на чемпіонат світу в Лондоні.

Зазначимо, Олеся Повх - заслужений майстер спорту, чемпіонка Європи-2010 у Барселоні в естафеті 4х100 м, бронзова призерка Олімпіади-2012 у Лондоні і чемпіонату світу-2011 в Тегу в цій же дисципліні, а також чемпіонка Європи-2011 у Парижі в закритих приміщеннях з бігу на 60 м.

Ольга Земляк є чемпіонкою Європи-2012 у Гельсінкі в естафеті 4х400 м, а також бронзовою призеркою Олімпіади-2012 у Лондоні в тій самій дисципліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram