>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легендарний британський бігун зіткнувся з расизмом в аеропорту Берліна (оновлено)

Чотириразовий олімпійський чемпіон Мо Фара повідомив про расові домагання з боку співробітників берлінського аеропорту.

Легендарний британський бігун зіткнувся з расизмом в аеропорту Берліна (оновлено)
Фото: EPA\UPG

Британський легкоатлет сомалійського походження, чотириразовий олімпійський чемпіон Лондона-2012 і Ріо-де-Жанейро-2016 у бігу на довгі дистанції, командор ордена Британської імперії сер Мохамед Муктар Джама Фарах, або просто Мо Фарах, на своїй сторінці в Instagram опублікував інформацію про конфлікт з охоронцем в аеропорту Берліна, спричинений расовими забобонами співробітника аеропорту.

"Сумно бачити расові переслідування в 2018 році", - написав Фарах.

"Мо вважає, що інцидент був спровокований на расовому ґрунті, і що таке ставлення співробітників безпеки аеропорту до нього несправедливе", - заявив прес-секретар спортсмена.

Оновлення. Зі свого боку німецька поліція спростувала заяву Мо Фараха про те, що він зазнав расистського нападу в аеропорту Мюнхена.

«Дорогою до літака пан Мо Фарах мав пройти зону огляду, в якій працює приватна охоронна фірма. Пан Фарах не погодився з тим, як його перевіряли, і назвав цю перевірку расистською.

Коли він відмовився залишати зону огляду, охоронці попросили втрутитися поліцію. Разом вони намагалися пояснити, що це звичайний захід, і заспокоїти пана Фараха. На жаль, це не спрацювало.

Він продовжував сперечатися і почав робити відеозйомку, що заборонено в зоні огляду. Поліцейський попросив його припинити зйомку і попрямувати до свого терміналу.

Оскільки пан Фарах ігнорував його прохання, співробітник кілька разів злегка торкнувся його. Поліцейський належно виконав свої обов'язки", - цитує заяву прес-служби німецької поліції ESPN.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram