>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок Девіса вирішили перетворити на новий турнір

Компанія футболіста Жерара Піке вкладе в реформу $3 млрд.

Кубок Девіса вирішили перетворити на новий турнір
Фото: sport-xl.net

Міжнародна тенісна федерація (ITF) оголосила про зміну формату Кубка Девіса.

Як повідомляють на сайті ITF, ініціатором реформи став футболіст "Барселони" Жерар Піке. У рамках співпраці з федерацією компанія Піке Kosmos вкладе в Кубок Девіса $3 млрд.

З 2019 року Кубок Девіса як турнір буде скасовано, назва збережеться тільки за самим призом. Замість цього турніру проводитимуть Фінал кубка світу з тенісу (World Cup of Tennis Finals).

У цьому фіналі братимуть участь 18 команд, а його розіграш відбуватиметься протягом тижня наприкінці сезону. Команди-учасниці будуть розділені на групи. 16 команд Світової групи потраплять на турнір напряму, ще дві будуть визначені в розіграші зонального турніру.

Вісім найсильніших учасників групового турніру вийдуть у чвертьфінал, і далі команди гратимуть на виліт. Кожен матч буде складатися з трьох зустрічей, двох одиночних і однієї парної. Усі ігри будуть трьохсетовими.

Організатором турніру стануть Kosmos і ITF. Основну частину призових складуть гроші, виділені на турнір інвестиційною групою Піке. Крім того, гроші компанії підуть на розвиток тенісу.

Kosmos вкладе в цей проект $3 млрд за 25 років.

Нагадаємо, зараз Кубок Девіса проводять протягом усього року - чотири тижні в році виділено під матчі збірних Світової групи. Кожен матч грають на території однієї з двох країн, які беруть у ньому участь.

Кубок Девіса - найстаріший у світі тенісний командний турнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram