>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Олимпиада-2018

Другого спортсмена з Росії викрили в допінгу на Олімпіаді

Бобслеїстка Надія Сергєєва за підсумками змагань не потрапила в десятку.

Другого спортсмена з Росії викрили в допінгу на Олімпіаді
Фото: rambler.ru

На Олімпіаді в корейському Пхьончхані у вживанні допінгу викрили вже другого представника збірної "Олімпійські атлети з Росії".

Про те, що заборонений препарат виявлено в організмі Надії Сергєєвої, яка брала участь у змаганнях бобслеїсток, виданню "Спорт-Экспресс" розповів президент Федерації бобслею і скелетону Росії Олександр Зубков. Він не зміг уточнити, яку саме речовину знайшли у спортсменки і як так сталося, що вона приймала його.

Трохи пізніше факт позитивної допінг-проби Сергєєвої був підтверджений в офіційному акаунті Федерації бобслею і скелетону Росії у Facebook.

За офіційною інформацією, яку отримала делегація, Сергєєва застосовувала триметадизин, який з 2015 року повністю заборонений Всесвітнім антидопінговим агентством. Цей препарат рекомендується для профілактики стенокардії і в разі запаморочень судинного походження.

Сергєєва виступала в змаганнях двійок у бобслеї в парі з Анастасією Кочержовою. За підсумками турніру їм не вдалося потрапити в десятку.

Раніше заборонений мельдоній виявили в крові російського керлінгіста Олександра Крушельницького. Його позбавили бронзової медалі, яку він завоював у міксті разом зі своєю дружиною Анастасією Бризгаловою. Нагороду до закінчення Олімпіади повинні передати спортсменам з Норвегії.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про відсторонення російської збірної від Олімпійських ігор у Пхьончхані в грудні минулого року через допінг. Організація визнала доведеним той факт, що в Росії на державному рівні підтримували систему приймання допінгу і підміни проб.

Через допінговий скандал на Олімпіаду поїхали тільки ті російські спортсмени, які жодного разу за свою кар'єру не були запідозрені у вживанні заборонених препаратів - МОК вислало їм офіційні запрошення.

Усього Росія просила МОК допустити в Пхьончхан 389 спортсменів, однак запрошення отримали тільки 169.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram