>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Срна відсторонений від ігор до серпня 2018 року

Капітан ФК "Шахтар" визнав, що ненавмисно порушив антидопінгові правила.

Срна відсторонений від ігор до серпня 2018 року
Фото: uefa.com

Національний антидопінговий центр України відсторонив капітана ФК "Шахтар" Даріо Срну до 22 серпня 2018 року через позитивний тест на допінг.

Прес-служба центру зазначає, що за результатами позазмагального тестування 22 березня 2017 року проб хорватського футболіста було виявлено "нетипові показники компонентів ендогенного стероїдного профілю". Додаткові аналізи показали наявність у допінг-пробі Срни "екзогенних похідних дегідроепіандростерону", які включено у список заборонених речовин Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) на 2017 рік.

"Після повідомлення про несприятливий результат аналізу і звинувачення в порушенні антидопінгових правив 18 вересня 2017 року пан Срна добровільно прийняв тимчасове відсторонення з 22 вересня 2017 року. Пан Срна визнав, що ненавмисно порушив антидопінгові правила", - стверджують у НАДЦ.

Відомство зважило на пояснення Срни і прийшло до висновку про відсутність значної провини або недбалості спортсмена в цьому порушенні. В результаті НАДЦ прийняв рішення застосувати до хорватського футболіста санкцію у вигляді 17-місячного відсторонення. Цей термін відраховується з дати взяття проби у футболіста 22 березня 2017 року.

"Таким чином спортсмен буде допущений до участі в змаганнях з 22 серпня 2018 року. Спортсмен може повернутися до тренувань з командою за два місяці до закінчення терміну відсторонення, тобто з 22 червня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Рішення може бути оскаржене в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram