>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК підозрює російського спортсмена в застосуванні допінгу на Олімпіаді

Імені спортсмена не оголошують поки не буде розкрито контейнер з пробою Б.

МОК підозрює російського спортсмена в застосуванні допінгу на Олімпіаді
Фото: ligaevropy.com

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомив російську делегацію на зимовій Олімпіаді в Пхенчхані про можливе порушення антидопінгових правил. Про це прес-аташе команди спортсменів з Росії Констанин Виборнов повідомив журналістам у неділю, 18 лютого, передає DW.

Виборнов відмовився називати ім'я спортсмена або спортсменки, а також вид спорту доти, поки не буде розкрито контейнер з пробою Б. Результати його розкриття повинні стати відомі протягом 24 годин, пояснив Виборнов.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в одному з допінг-тестів російського керлінгіста, бронзового призера Олімпіади Олександра Крушельницького виявлені сліди мельдонія.

Сам спортсмен заявив, що нічого не знає про це, повідомляє "Газета.Ru". Голова Федерації керлінгу Росії Дмитро Свищев в свою чергу заявив, що офіційного підтвердження наявності мельдонія в допінг-пробі Крушельницького немає.

Відзначимо, перший випадок порушення антидопінгових правил на зимових Олімпійських іграх в Пхенчхані  виявили 13 лютого. Спортивний арбітражний суд повідомив про відсторонення від змагань японського шорт-трекіста Кея Сайто, заявленого в ролі резервіста в складі японської команди на чоловічій естафеті на 5000 м. У допінг-пробі 21-річного спортсмена виявлено заборонену речовину ацетазоламід - діуретик, який поліпшує роботу легенів, а також допомагає видалити з організму інші заборонені речовини.

Нагадаємо, сьогодні Олександр Абраменко приніс Україні золото Олімпіади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram