>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Олимпиада-2018

Норвежець Клебо і шведка Нільссон виграли «золото» Олімпіади в лижному спринті

Представники збірної України в цих дисциплінах виступили в ролі статистів

Норвежець Клебо і шведка Нільссон виграли «золото» Олімпіади в лижному спринті
Быстрейшие лыжницы планеты
Фото: Чемпионат.com

На Олімпійських іграх у Пхьончхані відбулися фінальні забіги в лижному спринті класичним стилем і серед чоловіків, і серед жінок.

У чоловіків найшвидше дистанцію подолав норвежець Йоханнес Хьосфлот Клебо, впевнено вигравши фінал із результатом 3:05,75

Срібного і бронзового призерів розділили лише 0,02 сек. У підсумку друге місце дісталося італійському лижнику Федеріко Пеллегріно, третім прийшов до фінішу Олександр Большунов, який представляє олімпійських атлетів з Росії (ОАР).

Ще більш упевнено виграла свій фінал шведка Стіна Нільссон, яка випередила найближчу суперницю більш ніж на 3 сек. Результат чемпіонки - 3:03,84.

Як і в чоловічому спринті, боротьба за «срібло» йшла до останніх метрів дистанції. У підсумку цю мікродуель виграла олімпійська чемпіонка Сочі-2014 шведка Майкен Касперс Фалла, яка випередила представницю ОАР Юлію Бєлокурову на 0,34 сек.

Усі чотири представники збірної команди України в спринті закінчили свої виступи на стадії кваліфікації. Найкращий для українців результат показала Тетяна Антипенко - 54 місце. Марина Анцибор була у кваліфікації 56-ю.

Ще скромніше виступили наші лижники. Олексій Красовський був 70-м, а Андрій Орлик - 73-м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram