>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Інформатор WADA про допінгову змову в Росії змінив зовнішність

Родченков з 2015 року ховається в США і зараз перебуває під програмою захисту свідків.

Інформатор WADA про допінгову змову в Росії змінив зовнішність
Фото: sports.ru

Інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) і екс-голова Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков вперше за останні роки з'явився перед телекамерами, погодившись на інтерв'ю з журналістами програми "60 хвилин" телекомпанії CBS.

Голос Америки повідомляє, що Родченков з 2015 року ховається в США і зараз перебуває під програмою захисту свідків. Для зйомок колишній керівник антидопінгового агентства змінив зовнішність і надів бронежилет.

"Це було зроблено з міркувань безпеки. Є інформація про те, що моє життя перебуває в небезпеці, і ми зробили необхідні кроки. Кремль хоче, щоб я замовк", - пояснив він.

Адвокат Родченкова Джим Уалден підтвердив, що життя його клієнта дійсно перебуває в небезпеці. За його словами, співробітники правоохоронних органів США повідомили про це відразу ж після того, як стало відомо про рішення Міжнародного олімпійського комітету про відсторонення від участі в Іграх російських спортсменів.

Сам Григорій Родченков заявив журналістам, що незважаючи на гучний міжнародний скандал, пов'язаний з вживанням допінгу російськими спортсменами, заборонені препарати продовжують використовувати в багатьох країнах світу.

"Таких країн більше двадцяти, я в цьому впевнений", - сказав Григорій Родченков.

У травні 2016 року колишній керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков дав New York Times інтерв'ю, в якому розповів про систему використання допінгу на Олімпійських іграх в Сочі в 2014 році. За його словами, в РФ вже багато років існує система підміни допінг-проб, в якій беруть участь ФСБ і чиновники з міністерства спорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram