>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортивний арбітражний суд відхилив апеляції 47 росіян до МОК

Заявники не змогли довести, що рішення про їхній недопуск були дискримінаційними.

Спортивний арбітражний суд відхилив апеляції 47 росіян до МОК
Глава МОК Томас Бах
Фото: EPA/UPG

Спортивний арбітражний суд (CAS) за кілька годин до відкриття Олімпіади в корейському Пхьончхані не погодився з доводами російських спортсменів, які зверталися зі скаргою на рішення про їхній недопуск на Ігри.

Про це повідомляє РБК.

Усього заяви написали 47 осіб, усі їхні апеляції були відхилені, йдеться в рішенні CAS.

"Арбітри CAS вважають, що створення Міжнародним Олімпійським комітетом списку запрошених для участі в Олімпійських іграх спортсменів з Росії, не можна назвати санкціями", - заявили в арбітражі, зазначивши також, що рішення МОК швидше можна сприймати як рішення про право цих людей брати участь у міжнародних змаганнях.

Незважаючи на те, що членство Олімпійського комітету Росії було припинено, МОК вирішив запропонувати окремим російським спортсменам виступити на Олімпіаді з урахуванням певних умов. Це рішення CAS визнав висновком, "покликаним збалансувати інтереси деяких спортсменів з Росії і інтереси МОК, спрямовані на глобальну боротьбу з допінгом".

Крім того, наголошується, що заявники не змогли довести, що висновки двох спецкомісій МОК, які оцінювали їх для прийняття рішення про недопуск, були дискримінаційними або несправедливими.

Рішення стосовно російських спортсменів розглядала група суддів: Керол Робертс (Канада), Бернард Велта (Швейцарія) і Залі Стеггалл (Австралія).

Нагадаємо, раніше CAS виніс 28 виправдувальних вердиктів у справі про довічне відсторонення росіян від Олімпіад, а ще 11 спортсменів домоглися часткового задоволення апеляцій. При цьому 11 осіб було визнано такими, що порушили антидопінгові правила, але рішення про довічне відсторонення від Олімпіад замінено на відсторонення від Ігор-2018 у Пхьончхані.

6 лютого 32 спортсмени з Росії звернулися в CAS з метою оскаржити рішення МОК про недопуск на Олімпіаду-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram