>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хижняка названо найкращим боксером-любителем світу-2017

AIBA назвала українця найкращим боксером-аматором світу-2017 незалежно від вагових категорій.

Хижняка названо найкращим боксером-любителем світу-2017
Александр Хижняк
Фото: іzvestia.kharkov.ua

3 лютого, під час Всесвітнього боксерського форуму в Сочі, Міжнародна асоціація любительського боксу (AIBA) назвала 22-річного полтавчанина Олександра Хижняка найкращим боксером-любителем світу-2017 незалежно від вагових категорій.

Нагадаємо, минулого року, виступаючи в категорії до 75 кг, Хижняк виграв усі головні турніри року - чемпіонати світу та Європи, а також молодіжний континентальний (U-22).

При цьому на червневому європейському форумі в Харкові і вересневому світовому в Гамбурзі Олександра за його дуже яскравий переможний стиль ведення поєдинків нагородили ще й трофеями найкращому боксеру незалежно від вагових категорій. Також за версією Міністерства молоді та спорту України Хижняка названо найкращим спортсменом нашої країни в 2017 році.

Крім того, полтавчанин вписав своє ім'я в "Книгу рекордів України", як боксер, який упродовж 330 днів став переможцем шести поспіль турнірів вищого міжнародного і національного рангу.

Слід зазначити, що Хижняк став другим українським боксером, який отримав нагороду AIBA Awards. До цього, в 2011-му, її володарем був Олександр Усик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram