>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК може виключити бокс з програми Олімпіади-2020

У всьому винуваті фінансові махінації Федерації

МОК може виключити бокс з програми Олімпіади-2020
Томас Бах
Фото: Lenta.ru

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) зупинив виплати на адресу Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) і може переглянути включення боксу у програму Олімпіади-2020 у Токіо.

Про таке рішення повідомив голова МОК Томас Бах.

«Рішення про квоту на Ігри-2020 мають остаточний характер. МОК залишає право переглянути включення боксу в програму на юнацькі Олімпійські ігри і Олімпіаду-2020», - цитує Баха Independent.ie.

При цьому Бах уточнив, що Виконком МОК підтверджує початок розслідування системи управління AIBA, а МОК припиняє виплати на адресу федерації. Крім того, Виконком МОК заморозив усі контакти з федерацією, крім необхідних.

Бах відзначив, що чекає від AIBA на поліпшення системи боротьби з допінгом і чітку фінансову звітність, а нова доповідь організації повинна надійти в МОК щонайпізніше 30 квітня.

За повідомленням Sportarena, навколо AIBA давно ширяться чутки про фінансові махінації, а Виконком організації вже тимчасово відсторонив президента Чінг-Куо Ву в очікуванні вердикту щодо низки дисциплінарних звинувачень, включаючи фінансову розтрату.

У результаті Ву, який керував AIBA, в листопаді 2017 року пішов у відставку, а виконувачем обов'язків став віце-президент Франко Фальчінеллі. Цього року його замінив Гафур Рахімов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram