>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК не допустив на Ігри в Пхьончхані 15 російських спортсменів, виправданих судом у Лозанні

Рішення CAS не зняло підозр у допінгу.

МОК не допустив на Ігри в Пхьончхані 15 російських спортсменів, виправданих судом у Лозанні
Фото: replyua.net

Міжнародний олімпійський комітет відмовився допустити на Олімпійські ігри в Пхьончхані 13 російських спортсменів і двох тренерів, чиї скарги на довічне відсторонення раніше задовольнив Спортивний арбітражний суд у Лозанні.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Відзначають, що комісія погодилася, що рішення CAS не зняло підозр у допінгу і не представило комісії достатніх підстав для впевненості в тому, що цих 13 спортсменів можна вважати чистими.

"Після докладного аналізу члени комісії відзначили наявність додаткової інформації та/або доказів, які комісія Освальда не могла розглянути, оскільки ці відомості були для неї недоступні. Ці відомості викликали підозри в чесності спортсменів. Додаткова інформація включала відомості з бази даних LIMS (системи управління лабораторною інформацією), сліди заборонених речовин, докази маніпулювання профілями стероїдів і додаткову конфіденційну інформацію, надану комісії Світовим антидопінговим агентством (ВАДА)", - повідомив МОК.

Стосовно двох тренерів - Сергія Чудінова й Альберта Демченка - комісія дійшла висновку, що в зв'язку з даними, наведеними в доповідях комісії Освальда, і додатковою інформацією, їхні кандидатури не можна розглядати для запрошення до участі в зимових Олімпійських іграх.

Нагадаємо, виконком МОК прийняв рішення про відсторонення російської збірної від Олімпійських ігор у Пхьончхані в грудні минулого року через допінг. Організація вваажає доведеним той факт, що в Росії на державному рівні підтримували систему вживання допінгу і підміни проб. Російська влада існування такої системи заперечує.

Зимова Олімпіада в південнокорейському Пхьонхчані стартує 9 лютого. Через допінговий скандал поїхати на неї зможуть тільки ті російські спортсмени, які жодного разу за свою кар'єру не були запідозрені у вживанні заборонених препаратів - МОК надсилає їм офіційні запрошення.

Спортсмени, які отримали запрошення, поїдуть до Південної Кореї як "олімпійські спортсмени з Росії". Відповідний напис повинен бути розміщений на їхній формі, а в разі їхньої перемоги на Іграх буде звучати не російський, а олімпійський гімн.

Усього Росія просила МОК допустити в Пхьончхан 389 спортсменів, однак запрошення отримали тільки 169.

Від України на Олімпіаду поїдуть 33 спортсмени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram