>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України програла шведам у Кубку Девіса

Українські тенісисти знову боротимуться за збереження прописки в Першій групі.

Збірна України програла шведам у Кубку Девіса
Фото: twitter.com/UkrainianTennis

Збірна України з тенісу програла шведам у Кубку Девіса. П'ятиматчевий поєдинок тривав у Дніпрі 2-3 лютого і завершився з рахунком 2: 3.

У п'ятницю друга ракетка України Сергій Стаховський (113-й у світі) програв Мікаелю Імеру (396-й) з рахунком 6: 7, 2: 6, а Артем Смирнов (505-й) - лідеру збірної Швеції Еліасу Імеру (135-й ) з рахунком 2: 6, 3: 6.

"Звичайно, це шок, тяжка поразка, - заявив журналістам капітан збірної Андрій Медведєв за підсумками ігрового дня. - Але це наша професія, без цих поразок не буває і перемог. У нас немає виправдань. Буває так, що противники зіграли краще... Хтось мав перемогти сьогодні, ми планували взяти хоча б одне очко. Тепер потрібно перегрупуватися, озлитися і постаратися забрати всі три".

Але набрати вдалося тільки два очка. Сергій Стаховський і Денис Молчанов почали другий ігровий день протистояння з перемоги, обігравши пару Маркус Ерікссон - Андреас Сільєстрьом (7: 6, 4: 6, 6: 2). Надію на вихід до наступного раунду турніру збірній подарував Сергій Стаховський, якому вдалося обіграти Еліаса Імера (6: 4, 6: 4).

Однак фінальну крапку в поєдинку поставив молодший брат Еліаса, який без проблем обіграв Смирнова (4: 6, 2: 6).

Збірна Швеції у квітні продовжить виступ у другому раунді першої групи Євро-африканської зони проти команди Португалії, а українських тенісистів очікує етап плей-офф за збереження прописки в ній, суперником стане Південна Африка.

Нагадаємо, що 2017 року збірна України програла португальцям 1: 4, а в плей-офф розгромила Ізраїль 5: 0.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram