>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Марта Костюк виграла 60-тисячник ITF в Австралії

Завдяки перемозі вона увійде до Топ-200 світового рейтингу.

15-річна киянка Марта Костюк (243-тя ракетка світу) стала переможницею тенісного турніру ITF Caterpillar Burnie International в Австралії з призовим фондом 60 тисяч доларів, повідомляє Большой теннис Украины.

У фіналі вона обіграла представницю Швейцарії Вікторію Голубич (109), яка була першою сіяною на цьому турнірі. Для перемоги їй знадобилося два сети: 6:4, 6:3.

Фото: tennis.com.au

На шляху до фіналу Костюк також послідовно перемогла росіянку Ірину Хромачову (190-та), американку Дженніфер Елі (415-та), китаянку Ван Сіюй (577-ма) і австралійку Зої Хайвс (303-тя).

Титул у Берні став для Костюк другим на професійному рівні і найбільшим в її кар'єрі. Минулого року киянка стала наймолодшою нашою тенісисткою, яка колись перемагала на турнірі ITF, вигравши титул на 25-тисячнику в угорському Дунакесі.Перемога на турнірі в Австралії дозволить 15-річній українці наступного понеділка знову встановити особистий рекорд у світовому рейтингу, ставши наймолодшою тенісисткою у Топ-200. Завдяки цьому Костюк зможе вже безпосередньо потрапити у кваліфікації турнірів Великого Шолома.

Також наступного тижня Костюк вперше зіграє у складі збірної України в Кубку Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram