>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортивний арбітражний суд у Лозанні задовольнив апеляції 28 російських спортсменів на відсторонення від Олімпіад (оновлено)

Склад російської команди в Пхьончхані може дещо збільшитися.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні задовольнив апеляції 28 російських спортсменів на відсторонення від Олімпіад (оновлено)

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) виніс 28 виправдувальних вердиктів у справі про довічне відсторонення росіян від Олімпіад, а ще 11 спортсменів домоглися часткового задоволення апеляцій, інформує новинний портал sportarena.com.

Рішення CAS з'явилося на офіційному сайті суду. 28 спортсменів повністю виправдано, їхні нагороди з Ігор-2014 відновлено, а ще 11 атлетів домоглися скасування довічного відсторонення.

При цьому 11 осіб все одно визнано винними в порушенні антидопінгових правил, але рішення про довічне відсторонення від Олімпіад замінено на відсторонення від Ігор-2018 у Пхьончхані.

Нагадаємо, на початку грудня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Росію від участі в Олімпіаді 2018 року. При цьому російські спортсмени, яких раніше не викривали у вживанні допінгу, можуть виступити на Іграх у Пхьончхані під нейтральним прапором.

Спортсмени з допінговим минулим, яких налічувалося 43 особи, спочатку отримали довічні дискваліфікації з позбавленням медалей Ігор-2014 в Сочі. Росія на той момент втратила 13 нагород Олімпіади в Сочі і позбулася першого місця в медальному заліку.

Оновлення. У заяві прес-служби Міжнародного олімпійського комітету, своєю чергою, йдеться, що "МОК ретельно проаналізує мотивувальну частину рішення, тільки-но вона з'явиться в нашому розпорядженні, і продумає подальші кроки, включаючи можливість звернення до Федерального суду Швейцарії".

Крім того, в заяві МОК сказано, що "вердикт CAS не означає, що атлети з групи 28 виправданих спортсменів будуть запрошені на Ігри. Відсутність санкцій автоматично не перетворюється на привілейоване запрошення. У цьому контексті важливо зазначити, що генеральний секретар CAS на своїй прес-конференції також наполягав на тому, що рішення CAS «... не говорить про те, що цих 28 спортсменів оголошено невинуватими»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram