>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна повернулася на третє місце в рейтингу WTA

Возняцькі змістила Халеп із тенісного трону, Федерер упритул підібрався до Надаля.

Світоліна повернулася на третє місце в рейтингу WTA
Фото: EPA/UPG

За підсумками Відкритого чемпіонату Австралії світовий рейтинг очолила чемпіонка змагань Каролін Возняцькі, а українка Еліна Світоліна, яка зачохлила ракетку в Мельбурні після чвертьфіналу, повторила особистий рекорд і повернулася на третє місце в рейтингу. Світоліна відстає від другої ракетки світу Сімони Халеп на 1630 очок.

Леся Цуренко піднялася на три рядки - на 40-ве місце, Катeрина Бондаренко - на 14 і стала 80-ю ракеткою світу, Катeрина Козлова опинилася на 85-му місці (була 86-ю).

З 521-го місця на 243-й рядок піднялася Марта Костюк. На своєму дебютному дорослому мейджорі 15-річній українці вдалося пробитися в третій раунд основи після кваліфікаційного етапу.

Новий особистий рекорд також встановила Ангеліна Калініна (піднялася з 154-го на 144-те місце), яка цього року вже встигла виграти два титули на турнірах ITF.

У чоловічому рейтингу переможець AusOpen Роджер Федерер упритул наблизився до першого рядка. Він відстає від Рафаеля Надаля лише на 155 очок.

Єдиний українець у топ-100 рейтингу ATP Олександр Долгополов завдяки виходу в третє коло "Шолома" в Австралії піднявся на три рядки і зараз займає 34-те місце. Поліпшив свої позиції на сім рядків і Сергій Стаховський, який виступає зараз на "Челленджер". З понеділка він 113-й.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram