>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Карлос Сайнс-старший виграв "Дакар-2018"

Другим фінішував Аль-Аттія, третім - де Вільєрс.

Іспанський автогонець Карлос Сайнс-старший удруге в кар'єрі виграв ралі-марафон "Дакар".

Карлос Сайнс
Фото: EPA/UPG
Карлос Сайнс

Перегони протяжністю 9000 кілометрів, які відбувалися на території Перу, Аргентини та Болівії з 6 січня, завершилася в аргентинському місті Кордові в суботу, пише AutoSport.

Іспанець став єдиним з квартету Peugeot, хто зумів уникнути проблем по ходу марафону. Себастьян Льоб знявся з дистанції після травми штурмана, Сиріл Депре виявився поза грою після пошкодження підвіски й до фінішу його екіпаж виконував роль бойової технічки. Не вистояв навіть найдосвідченіший Стефан Петерансель - француз розламав задню підвіску при невдалому обгоні квадроцікліста на сьомому етапі, а в передостанній день утратив годину через пошкодження гідропідсилювача керма.

Цей фініш став для "Матадора" першим з 2011-го ("Дакар-2012" він пропустив), а перемога - другою після успіху 2010-го, завойованого за кермом машини Volkswagen Touareg.

Лідер Overdrive Toyota Нассер Аль-Аттія фінішував другим, поступившись Сайнсу 43 хвилинами і завоювавши свій перший подіум за кермом машини Toyota після четвертого місця рік тому. Третім став Жіньєл де Вільєрс, тоді як торішній переможець Стефан Петерансель приїхав на четвертому місці.   

У заліку мотовсюдиходів, який 2018 року був відділений від категорії автомобілів, перемогу здобув Рейнальдо Варела. 58-річний бразилець виграв п'ять етапів і на 57 хвилин випередив найближчого переслідувача Патріса Гаруста. Усього з 13 машин, що стартували, до фінішу дісталися шість.  

Серед вантажівок найшвидшим виявився екіпаж Едуарда Миколаєва на КАМАЗі. Довгий час за перемогу боровся аргентинець Федеріко Віллагра на Iveco, але він був змушений зійти на передостанньому етапі. У підсумку на старт фінального етапу Едуард вийшов майже з чотиригодинним відривом, який міг розгубити за 120 кілометрів тільки, якщо б йому занадто не пощастило. Спецділянку пройшов благополучно, і, фінішувавши четвертим, російський автогонець забезпечив собі та своєму екіпажу третю перемогу на "Дакарі" після успіху минулого року і 2013-го.

Друге місце завоював Сергій В'язович на МАЗі. Білоруська команда на чолі з Сергієм В'язовичем уперше за шість років виступів на "Дакарі" фінішувала на подіумі. 

Фото: EPA/UPG

У категорії мотоциклів найсильнішим став Маттіас Валкнер. Австрієць розвинув свій минулорічний успіх - друге місце - і здобув першу перемогу в четвертому старті. Для марки KTM це рекордна 17-та перемогу поспіль.   

Найсильнішим серед квадроціклістов став чилієць Ігнасіо Касале. Це його друга перемога після тріумфу  2014 року.  

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram