>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна вперше в кар'єрі вийшла в 1/8 фіналу AusOpen, обігравши Костюк

Українка в наступному раунді зіграє з Денисою Аллертовою з Чехії.

Світоліна вперше в кар'єрі вийшла в 1/8 фіналу AusOpen, обігравши Костюк
Фото: btu.org.ua

Українська тенісистка Еліна Світоліна (четверта у світі) здобула перемогу в третьому колі Australian Open над своєю співвітчизницею Мартою Костюк (521-ша) з рахунком 6:2, 6:2.

В 1/8 фіналу українку очікує матч зі 130-ю ракеткою світу Денисою Аллертовою з Чехії. Рахунок особистих зустрічей між тенісистками 2:0 на користь чешки. 24-річна Аллертова стартувала в Австралії з кваліфікації і поки що не програла жодного сету за шість матчів.

Світоліна виграла вже вісім матчів цього року (п'ять матчів на турнірі категорії "Прем'єр" у Брісбені і три раунди в Мельбурні).

15-річна українка Марта Костюк стала наймолодшою учасницею третього раунду турніру "Великого шолома" за останні 20 років. Марта пробилася в основну сітку AusOpen, вигравши три трьохсетові матчі у кваліфікації. У першому колі Костюк сенсаційно перемогла у двох сетах 27-му ракетку світу 32-річну китаянку Пен Шуай, у другому переграла австралійку Олівію Роговську (168-ма) 6:3, 7:5.

Ще одна представниця України Катерина Бондаренко (94-та) в ці хвилини грає свій матч третього кола проти словачки Магдалени Рибарикової (21-ша). Бондаренко прикро програла перший сет 5:7, хоча вела 5:3 і 40:0 на своїй подачі.

Леся Цуренко (43-тя) вчора свій матч другого кола програла полячці Агнешці Радванській (35-та) з рахунком 6:2, 5:7, 3:6, хоча подавала на матч у другому сеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram