>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фаворитка AusOpen Світоліна пройшла до другого раунду

Українка розправилася з 279-ю ракеткою світу.

Фаворитка AusOpen Світоліна пройшла до другого раунду
Фото: EPA/UPG

Українська тенісистка Еліна Світоліна (четверта в світі) здобула перемогу в першому колі Australian Open.

Суперниця українки сербка Івана Йоровіч (279-та) змогла на рівних грати зі Світоліною до рахунку 3:3 в першому сеті, а потім програла вісім геймів поспіль. Довести матч до перемоги було справою техніки. Підсумковий рахунок - 6:3, 6:2 на користь Еліни.

У другому раунді українка поміряється силами з більш серйозною суперницею. Чешка Катерина Синякова (59-та) на початку січня дійшла до фіналу турніру WTA в Шеньчжені, попутно обігравши Марію Шарапову.

Утім Світоліна, яка жодного разу в кар'єрі не проходила далі чвертьфіналу на турнірах Великого Шолома, вважається фавориткою Australian Open серед експертів і букмекерів. Цьому сприяє доволі сприятлива для Еліни сітка. У разі успішного виступу українка може стати першою ракеткою світу.

Нагадаємо, з-поміж п'ятьох представниць України в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії серед жінок свої матчі, крім Світоліної, вже зіграли Марта Костюк, Катерина Бондаренко і Катерина Козлова.

15-річна Марта Костюк (521-ша) створила одну з найгучніших сенсацій першого ігрового дня на Australian Open, розгромивши 27-му ракетку світу 32-річну китаянку Пен Шуай із рахунком 6:2, 6:2. Катерина Бондаренко (94-та) була сильнішою за Вікторію Голубич зі Швейцарії (115-та) - 7:6 (3), 4:6, 6:2, а ось Козлова (88-ма) поступилася росіянці Анастасії Павлюченковій (16-та) - 6:3, 4:6, 3:6. При цьому у вирішальному сеті Козлова вела 3:0 з двома брейками, але програла шість геймів поспіль.

Леся Цуренко (43-тя) свій матч проведе пізніше.

Єдиний представник України на турнірі серед чоловіків Олександр Долгополов (37-й у світі) здобув перемогу в першому колі, перегравши австрійця Андреаса Хайдер-Маурера (448-й) з рахунком 7:6 (3), 6:3, 6:4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram