>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК затвердив форму російських спортсменів на Олімпіаду-2018

Дизайн моделей залишиться колишнім, однак не буде прапора, герба РФ і знака ОКР.

МОК затвердив форму російських спортсменів на Олімпіаду-2018
Фото: EPA/UPG

Офіційний екіпірувальник Олімпійського комітету Росії компанія ZA SPORT узгодила з Міжнародним олімпійським комітетом ескізи форми, в якій росіяни виступлять на зимовій Олімпіаді 2018 року в Пхьончхані.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Так, МОК затвердив нам ескізи "нейтральної" форми. Дизайн моделей залишиться колишнім, але, за технічним завданням від Міжнародного олімпійського комітету, на формі не буде прапора, герба Росії, знака ОКР. Згідно з вимогами, ми поставили на одяг логотип OAR - Olympic Athlet from Russia, розроблений МОК", - розповіла засновник бренда ZA SPORT Анастасія Задоріна.

"Але ми сподіваємося, що на церемонії закриття команда Росії пройде з прапором і в парадній формі, яка була зроблена спочатку. Але в кожному разі вболівальників ніхто не зможе обмежити у виборі патріотичного одягу з триколором, і це доводять продажі", - додала вона.

Нагадаємо, МОК відсторонив збірну Росії від Олімпіади-2018 у південнокорейському Пхьончхані через допінг, дозволивши виступати російським спортсменам, які не причетні до вживання допінгу, під нейтральним прапором. Це вперше в історії відсторонення від Олімпіади країни за допінг. Пізніше МОК заборонив виконання національного гімну країни і участь російської делегації в церемонії відкриття.

У Держдумі РФ запропонували замість національного прапора використовувати на Олімпіаді "георгіївські стрічки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram