>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК позбавив 10 українських спортсменів медалей Олімпіад 2004, 2008 і 2012 років через допінг

Про це повідомили в Міністерстві молоді і спорту.

МОК позбавив 10 українських спортсменів медалей Олімпіад 2004, 2008 і 2012 років через допінг
Фото: EPA/UPG

Міжнародний олімпійський комітет позбавив 10 українських спортсменів медалей, які вони завоювали на Олімпійських іграх 2004, 2008 і 2012 років, через застосування допінгу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.

Зокрема, у зв'язку з вживанням допінгу МОК позбавив українських спортсменів Юрія Білонога золотої медалі, завойованої ним у штовханні ядра, і Олену Олефіренко - бронзової медалі, завойованої в академічному веслуванні (Олімпіада-2004 в Афінах у Греції).

Також МОК позбавив українських спортсменів Ольгу Коробку срібної медалі у змаганнях із важкої атлетики, Людмилу Блонську - срібної медалі у змаганнях з легкої атлетики, Наталію Давидову - бронзової медалі з важкої атлетики, Дениса Юрченка - бронзової медалі з легкої атлетики, Василя Федоришина - срібної медалі з вільної боротьби, які вони завоювали на літній Олімпіаді-2008 у Пекіні (Китай).

Окрім того, МОК позбавив українських спортсменів Юлію Калину бронзової медалі в змаганнях із важкої атлетики й Олександра П'ятницю срібної медалі в змаганнях з метання списа, які вони здобули на Олімпіаді-2012 року в Лондоні (Великобританія).

У відповіді міністерства не вказано, але в березні цього року МОК також повідомляв, що позбавив українську спортсменку Вікторію Терещук бронзової медалі в змаганнях із сучасного п'ятиборства, яку вона завоювала на Олімпіаді-2008 у Пекіні, через застосування допінгу.

Нагадаємо, раніше МОК довічно дискваліфікував ще 11 російських спортсменів. Таким чином, через порушення антидопінгових правил до Олімпіади не допущено вже 47 росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram