>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія вирішила брати участь в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором

Російські спортсмени виступатимуть під абревіатурою OAR

Росія вирішила брати участь в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором
Фото: facebook.com/PyeongChang2018

Олімпійські збори Олімпійського комітету Росії підтримали участь спортсменів у зимових Іграх 2018 року в нейтральному статусі.

Про це повідомляють "Вести.Ru".

Рішення про участь російських атлетів, які будуть виступати на Олімпіаді під абревіатурою OAR ("олімпієць з Росії"), було прийнято одностайно.

Крім того, Олімпійські збори закликали ОКР надати російським спортсменам "повну підтримку і сприяння у вирішенні фінансових, організаційних та інших питань". Також збори ухвалили ОКР надавати підтримку і тим спортсменам, які не отримають або відмовляться від запрошення Міжнародного олімпійського комітету на участь в Олімпіаді.

Російські спортсмени, допущені до участі в Іграх спеціальною комісією МОК, виступатимуть під нейтральним прапором. Для цього їм треба буде подати заявку і довести свою "чистоту" від допінгу і допінг системи.

Нагадаємо, російських спортсменів почали дискваліфікувати після публікації доповіді Ричарда Макларена про масове використання допінгу. У розслідуванні йшлося, що близько тисячі російських спортсменів систематично порушували антидопінгові правила в період з 2012-го по 2014 рік. За даними Макларена, "брудні" допінг-проби збірної Росії підміняли на "чисті" за участю міністерства спорту і за активного сприяння ФСБ.

Через допінг Росія втратила перше місце в медальному заліку Олімпіади в Сочі. Також МОК відсторонив Росію від Олімпіади-2018. Згідно з рішенням МОК, жоден із чиновників Мінспорту Росії не отримає акредитацію на Ігри в Кореї. Екс-міністр спорту, віце-прем'єр Росії Віталій Мутко й екс-заступник міністра спорту Юрій Нагорних відсторонені від участі у всіх майбутніх Олімпіадах.

Зимова Олімпіада-2018 пройде з 9 по 25 лютого. Українські спортсмени братимуть участь у 11 видах спорту з 15, представлених на Олімпіаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram