>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" програв "Зорі" в центральному матчі туру УПЛ

Відрив Донецька від "Динамо" скоротився до трьох очок.

"Шахтар" програв "Зорі" в центральному матчі туру УПЛ
Фото: zarya-lugansk.com

Лідер чемпіонату України з футболу  донецький "Шахтар" пішов на зимову перерву з відривом усього три очки від київського "Динамо", що йде другим.

У неділю, 10 грудня, завершилися матчі 19-го туру Української прем'єр-ліги, в якому "Динамо" втратило важливі очки в матчі із середняком "Олександрією". Кияни володіли перевагою і в останні півгодини цілком отаборилися на половині поля суперника, але забити так і не зуміли - 0: 0.

Нічия не була вигідною жодній із команд. Вона знизила шанси "Олександрії" поборотися за топ-6, що дає право наступного року боротися за єврокубки, а "Динамо" за підсумками туру ризикувало збільшити відставання від "Шахтаря".  

Однак цього не сталося. У матчі проти луганської "Зорі" донецька команда програла з рахунком 1: 2, причому арбітр видалив трьох гравців чемпіона України.

На 79-й хвилині поле залишив автор першого гола Іван Петряк, якого суддя покарав за симуляцію. Через сім хвилин Фред отримав другий гірчичник за фол у центрі поля. А на 89-й хвилині Ярослав Ракицький заробив червону картку і пенальті, коли м'яч улучив йому в руку в штрафному майданчику.

Пенальті забив Сілас, а за хвилину до свистка після помилки П'ятова відзначився Владислав Кочергін.

Таким чином, після 19 турів становище в турнірній таблиці таке: "Шахтар" - 42 очки, "Динамо" - 39, "Ворскла" - 31.    

  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram