>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК усунув збірну Росії від Олімпіади-2018 через допінг

Не замішані у вживанні допінгу спортсмени з РФ зможуть виступити під нейтральним прапором.

МОК усунув збірну Росії від Олімпіади-2018 через допінг
Фото: EPA/UPG

Виконком Міжнародного олімпійського комітету за підсумками засідання в Лозанні вирішив усунути російську збірну від зимових Олімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані.

Російські спортсмени, не замішані у вживанні допінгу, зможуть виступити під нейтральним прапором, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Виконком визнав можливим "запросити окремих російських спортсменів на суворих умовах на зимові Олімпійські ігри в Пхьончхані 2018 року".

"Запрошені спортсмени будуть брати участь (у індивідуальних або командних змаганнях) під титулом "Олімпійський спортсмен з Росії". Вони будуть змагатися лише під цим іменем і під Олімпійським прапором. Олімпійський гімн буде виконаний на кожній церемонії", - йдеться в прес-релізі МОК.

Олімпійський комітет Росії дискваліфікований рішенням виконкому МОК.

Це перше в історії відсторонення від Олімпіади країни за допінг. Воно означає, що на Олімпіаді-2018 не буде російського прапора і гімну, а російські спортсмени, чистоту яких підтвердить Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) та міжнародні федерації відповідних видів спорту, зможуть виступити в Пхьончхані у нейтральній формі.

Згідно з рішенням МОК, жоден з чиновників Мінспорту Росії не отримає акредитацію на Ігри в Кореї. Екс-міністр спорту, віце-прем'єр Росії Віталій Мутко і екс-заступник міністра спорту Юрій Нагорних відсторонені від участі у всіх майбутніх Олімпіадах.

Нагадаємо, що зимова Олімпіада-2018 пройде з 9 по 25 лютого. Українські спортсмени братимуть участь в 11 видах спорту із 15, представлених на Олімпіаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram