>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Alfa Romeo повернулася у Формулу-1 після 30-річної відсутності

Італійська компанія стала спонсором Sauber.

Alfa Romeo повернулася у Формулу-1 після 30-річної відсутності
Фото: EPA/UPG

Бренд Alfa Romeo повернувся у Формулу-1 після 30-річної відсутності. З наступного сезону італійський автовиробник стане титульним спонсором команди Sauber зі Швейцарії.

На сайті Sauber сказано, що партнерство передбачає багаторічну комерційну і технологічну кооперацію з Alfa Romeo, обмін технологіями і ноу-хау.

Нова назва команди - Alfa Romeo Sauber F1 Team. На машині буде логотип Alfa Romeo, а оснащуватися вона буде моторами від "сестринського" виробника Ferrari.

Alfa Romeo брала участь у гонках Формули-1 як конструктор і постачальник двигунів з 1950 до 1988 року. Перші два сезони Формули-1 виграли гонщики Alfa Romeo Ніно Фаріна і Хуан-Мануель Фанхіо.

"Ця угода із Sauber - значний крок на шляху оновлення Alfa Romeo, що повертається у Формулу 1 після більш ніж 30-річної відсутності. Легендарна марка, яка стала частиною історії цього спорту, Alfa Romeo приєднується до інших провідних автовиробників, які беруть участь у Формулі-1", - заявив керівник Fiat Chrysler Automobiles Серджіо Маркіонне.

У сезоні 2017 року Sauber зайняв останнє, 10 місце в заліку конструкторів. Команда потрапила в залікову зону тільки двічі і отримала 5 очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram