>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ультрас провели "виховну бесіду" з гравцями "Шахтаря" через акції на підтримку воїнів АТО

Якщо не подобається Україна - можете грати в Донецьку!

Представники фанатських угруповань Kharkiv City Patriots, донецької The Club і організації націоналістів "Національний корпус" зупинили автобус з гравцями ФК "Шахтар" і поговорили з приводу відмови від акції в підтримку воїнів АТО.

Ультрас поговорили з гравцями про незрозумілу позицію клубу щодо війни на сході України, а також про інцидент з футболками "Мій тато - герой!", повідомляється на сторінці спільноти Troublemakers & Ultras Action в фейсбуці.

Зокрема, розмова відбулася з українськими гравцями Тарасом Степаненком, Андрієм П'ятовим і Ярославом Ракицьким. Повідомляється, що футболісти виправдовувалися, а Степаненко пообіцяв вийти на підтримку воїнів АТО на найближчій грі.

Фото: facebook.com/KyryloYakovlev

"Провели виховну зустріч з футбольним клубом "Шахтар"! Ця команда вже неодноразово показувала свою зневагу до всього українського! Вони не сприяли жодній акції на підтримку української армії, вони фотографуються з бойовиками "ДНР", не співають гімн. Однак ми все це бачимо, і, на відміну від служб, не будемо закривати очі, тому висунули свої дуже прості вимоги! Якщо не подобається Україна - можете грати в Донецьку!", - написав на своїй сторінці член "Національного корпусу" Кирило Яковлєв.

Фанати поставили "Шахтарю" ультиматум: якщо перед матчем 1/4 фіналу Кубка України проти "Вереса" 29 листопада гравці не вдягнуть футболки на підтримку воїнів АТО, вони будуть говорити по-іншому і команді доведеться повернутися в Донецьк.

У відповідь на це Степаненко пообіцяв одягти футболку, П'ятов заявив, що гравці і так багато допомагають воїнам АТО, роблячи це не публічно, а Ракицький практично не брав участі в розмові.

Як повідомлялося, ФК "Шахтар" не дозволив дітям воїнів АТО вийти на поле в футболках "Мій тато - герой" перед суботнім матчем прем'єр-ліги з "Олімпіком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram