>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Музичук бойкотує чемпіонат світу в Саудівській Аравії через абайю

Українська шахістка вважає місцеві традиції приниженням для сучасних жінок.

Музичук бойкотує чемпіонат світу в Саудівській Аравії через абайю
Фото: EPA/UPG

Анна Музичук, володарка кількох світових титулів із шахів, відмовилася від участі в Чемпіонаті світу з рапіду і бліцу, тільки-но дізналася, що його проведуть у Саудівській Аравії, про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Міжнародна шахова федерація анонсувала світовий Чемпіонат з рапіду й бліцу, який відбудеться наприкінці року, в Саудівській Аравії. Спочатку Іран, тепер - Саудівська Аравія... Цікаво, де організують наступний жіночий чемпіонат світу з шахів. Незважаючи на рекордний призовий фонд, я не збираюся грати в Ріяді, що означає втрату двох чемпіонських титулів. Ризикувати життям і носити весь час абайю? Усе має свої межі, і хусток в Ірані було більше, ніж достатньо», - написала Музичук.

Нагадаємо, в лютому-березні 2017 р. Анна Музичук брала участь у Чемпіонаті світу з шахів серед жінок в Ірані, де стала срібним призером, поступившись у фіналі китаянці Тань Чжун. Протягом усього турніру Анні довелося скрізь носити хустку, яка цілком покриває голову. Також закони мусульманської країни накладали ряд інших обмежень, наприклад, на перебування в одній кімнаті жінок і чоловіків, що істотно ускладнювало роботу з тренерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram