>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" запропонувало переграти скандальний матч, але "Маріуполь" відмовився

"Інакше тим самим буде відкрито скриньку Пандори, і український футбол скотиться до стану первісного хаосу".

Футбольний клуб "Маріуполь" отримав офіційний запит ФК "Динамо" (Київ) з пропозицією переграти скандальний матч 7 туру української Прем'єр-ліги, на який кияни не приїхали.

Про це повідомив віце-президент "Маріуполя" Андрій Санін у Facebook і виклав копії листа київського клубу і відповідь ФК "Маріуполь".

За словами Саніна, поштову скриньку клубу і клубну телефонну лінію "обривають" звернення вболівальників ФК "Маріуполь" з вимогами "у жодному разі не йти на поводу у наших шановних партнерів з Києва і не проводити перегравання футбольних матчів, що відбулися в серпні".

Санін запевнив, що "ніяких перегравань не буде".

"Інакше тим самим буде відкрито скриньку Пандори, і український футбол скотиться до стану первісного хаосу - що тоді завадить футбольним функціонерам перекроювати календар ігор під власні потреби та завдання?" - написав він.

Напередодні "Динамо" звернулося до УПЛ з проханням переграти зірваний через неявку команди в Маріуполь матч.

Як пише Трибуна, кияни вирішили зіграти в Маріуполі матч 7 туру УПЛ після втручання президента України. За інформацією видання, Петро Порошенко був дуже незадоволений вчинком "Динамо", який вийшов за межі спорту.

Представники київського клубу на засіданні УПЛ визнали свою провину і попросили клуби дозволити їм все-таки зіграти в Маріуполі без особливих гарантій безпеки.

Нагадаємо, контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ 11 вересня зарахував "Динамо" технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку на матч 7-го туру Прем'єр-ліги з "Маріуполем".

"Динамо" саботувало матч у Маріуполі нібито через відсутність бажаних офіційних гарантій безпеки - кияни вважають, що місто розташоване дуже близько до лінії фронту. Водночас "Маріуполь" і ФФУ заявляли про можливість проводити матчі в Маріуполі, зокрема посилаючись на гарантії від правоохоронних органів та інших органів влади.

У нинішньому сезоні "Маріуполь" приймав вдома "Верес", "Чорноморець", "Карпати", і всі матчі пройшли без пригод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram