>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хемілтон став чотириразовим чемпіоном Формули-1

Англієць достроково виграв сезон 2017 року.

Англійський гонщик Mercedes Льюїс Хемілтон у неділю виграв титул чемпіона Формули-1, який став уже четвертим у його кар'єрі.

Це не унікальне, але видатне досягнення. Крім Хемілтона, ним знані лише Хуан Мануель Фанхіо (5 титулів), Ален Прост (4 титули), Міхаель Шумахер (7 титулів) і Себастьян Феттель (4 титули).

Хемілтон приїхав на Гран-прі Мексики з перевагою в 66 очок над Феттелем, який виступає за Ferrari. На першому ж колі вони зіткнулися один з одним і були змушені заїхати в бокси - у Феттеля було пошкоджено переднє антикрило, а в Хемілтона лопнула шина.

Феттелю потрібно було фінішувати мінімум другим, щоб зберегти математичні шанси на перемогу в чемпіонаті, але він приїхав лише четвертим.

Виграв у Мексиці голландець Макс Ферстаппен з Red Bull, для якого це третя перемога в кар'єрі. Він вийшов уперед після першого повороту й утримав лідерство до кінця гонки. Компанію на подіумі йому склали другий пілот Mercedes Валттері Боттас і Кімі Райкконен з Ferrari.

П'ятим фінішував Естебан Вікон (Force India), шостим - Ленс Стролла (Williams), сьомим - Серхіо Перес (Force India), восьмим - Кевін Магнуссен (Haas), дев'ятим - Хемілтон, десятим - Фернандо Алонсо (McLaren).

До кінця сезону залишилося ще дві гонки: 12 листопада команди їздитимуть у Бразилії, а 26 листопада - в Абу-Дабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram