>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Юлію Левченко визнали висхідною зіркою європейської легкої атлетики

"У мене був успішний сезон, і дуже приємно, що не тільки я це помітила".

Юлію Левченко визнали висхідною зіркою європейської легкої атлетики
Фото: EPA/UPG

Українська спортсменка Юлія Левченко стала переможницею в номінації "Висхідна зірка" на церемонії нагородження кращих європейських легкоатлетів ЕА GoldenTracks у Вільнюсі.

Про це повідомляється на сайті Європейської легкоатлетичної асоціації.

У цьому сезоні Левченко виграла три медалі в стрибках у висоту на великих змаганнях. Спочатку вона стала третьою на чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні в Белграді (1,94 м), потім перемогла на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед молоді в Бидгощі (1,97 м), а в серпні виграла "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Лондоні. Її результат - 2,01 метра - став молодіжним рекордом України.

У номінації "Висхідна зірка" Левченко обійшла таких спортсменок, як Ясемін Джан (виграла в Бидгощі "золото" на дистанції 5 км і 10 км) та Констанці Клостерхальфен ("срібло" в Белграді на дистанції 1500 метрів).

"У мене був успішний сезон, і дуже приємно, що не тільки я це помітила, і не тільки в моїй країні, але і в Європі", - заявила з цього приводу Левченко в коментарі Федерації легкої атлетики України.

"Висхідною зіркою" у чоловіків став норвезький бігун Карстен Вархольм.

Кращою легкоатлеткою Європи 2017 року визнали стрибунку з жердиною Катерину Стефаніді з Греції. Вона обійшла в боротьбі за нагороду російську стрибунку у висоту Марію Ласіцкене, польську метальницю молота Аніту Влодарчик і бельгійську семиборку Нафіссату Тіам.

Серед чоловіків цю нагороду отримав німецький списометальник Йоханнес Феттер. Крім Феттер, чемпіона світу 2017 року, на звання спортсмена року претендували турецький бігун Раміль Гулієв і французький десятиборець Кевін Маєр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram