>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна вийшла у чвертьфінал великого турніру в Пекіні

Українка продовжує боротьбу за тенісний трон.

Світоліна вийшла у чвертьфінал великого турніру в Пекіні
Фото: EPA/UPG

Українська тенісистка Еліна Світоліна (третя у світі) впевнено розправилася з росіянкою Оленою Весніною (20-та) в третьому колі турніру WTA категорії Premier Mandatory в Пекіні.

Світоліна святкувала перемогу у двох сетах з рахунком 6:2, 7:5. У другому сеті українка поступалася 3:5, але виграла чотири гейми поспіль.

Для Еліни це 51-ша перемога в сезоні і 180-та у кар'єрі в дорослому турі.

У чвертьфіналі українка зустрінеться з француженкою Каролін Гарсія (15-та).

Нагадаємо, якщо Еліна виграє турнір, то зможе стати першою ракеткою світу. У такому разі перешкодити Світоліній може тільки румунка Симона Халеп - їй достатньо дійти до фіналу, щоб змістити іспанку Гарбін Мугуруса з тенісного трону.

Турнір у Пекіні входить у серію WTA Premier Mandatory, його призовий фонд перевищує $7 млн.

Усі змагання в жіночому тенісі розподілено на кілька категорій. Найвища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкові турніри в Індіан-Веллсі, Маямі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів з призовим фондом не менш ніж $2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія із 32 турнірів і серія WTA 125.

Крім того, вісім кращих тенісисток року наприкінці сезону грають на Підсумковому турнірі. Світоліна вже кваліфікувалася на цей супертурнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram