>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Баварія" звільнила Карло Анчелотті

Мюнхенський клуб учора розгромно програв ПСЖ.

"Баварія" звільнила Карло Анчелотті
Карло Анчелотти
Фото: EPA/UPG

Головного тренера мюнхенського футбольного клубу "Баварія" Карло Анчелотті звільнено після поразки з великим рахунком у другому турі групового етапу Ліги чемпіонів від "Парі Сен-Жермен".

Про відставку італійського фахівця повідомляють на офіційному сайті клубу.

Тимчасово виконувачем обов'язки головного тренера "Баварії" призначено асистента Анчелотті Віллі Саньоля. Француз готуватиме мюнхенський клуб до виїзного матчу сьомого туру чемпіонату Німеччини проти берлінської "Герти", який відбудеться в неділю, 1 жовтня.

Напередодні в матчі проти "Баварії" по голу забили бразильський захисник ПСЖ Дані Алвес, уругвайський нападник Едінсон Кавані і бразильський форвард Неймар. "Баварія" зазнала найбільшої поразки на груповому етапі Ліги чемпіонів з 2001 року.

ПСЖ вийшов на чисте перше місце у своїй групі. Після двох турів парижани мають у своєму активі шість очок при показнику забитих і пропущених м'ячів 8:0. По три очки набрали "Баварія" і "Селтік". Шотландський клуб розгромив у гостях бельгійський "Андерлехт" з рахунком 3:0.

У чемпіонаті Німеччини "Баварія" після шести турів займає з 13 очками третє місце. Попереду - дортмундська "Боруссія" (16 балів) і "Гоффенхайм" (14). Минулого тижня мюнхенський клуб втратив перемогу в домашньому матчі з "Вольфсбурґом", ведучи до перерви з рахунком 2:0. Зустріч завершилася нічиєю - 2:2. У третьому турі "Баварія" на виїзді поступилася "Гоффенхайму" (0:2).

Анчелотті тренував "Баварію" з липня 2016 року. Італійський фахівець підписав з мюнхенським клубом трирічний контракт. Минулого сезону "Баварія" достроково - за три тури до закінчення чемпіонату Німеччини - гарантувала собі золоті медалі, але в Лізі чемпіонів зупинилася на стадії 1/4 фіналу, програвши мадридському "Реалу" у двох матчах із загальним рахунком 3:6.

Раніше Анчелотті був помічником головного тренера збірної Італії, очолював "Реджані", "Парму", "Ювентус", "Мілан", "Челсі", ПСЖ і "Реал". Усього як тренер виграв 20 трофеїв. З "Міланом" і "Реалом" 58-річний фахівець перемагав у Лізі чемпіонів (з італійським клубом - двічі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram