>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бігун Ткаченко виграв "срібло" на "Іграх нескорених-2017"

Олександр Ткачук став другим на дистанції 400 м.

Бігун Ткаченко виграв "срібло" на "Іграх нескорених-2017"
Александр Ткаченко
Фото: facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

Офіцер Національної поліції, 29-річний Олександр Ткаченко, виграв срібну медаль у бігу на 400 метрів на "Іграх нескорених" у Торонто.

Про це повідомляють на сторінці збірної України в Фейсбуці.

"Саме так! У нас срібло! І нас не зупинити! Олександр Ткаченко, 29 років, Чернігів, Національна поліція України, здобув "срібло" на дистанції 400 м. Своїм прикладом Олександр доводить, що поранення - не привід відмовлятися від занять спортом. Більше того - це можливість почати ним займатися", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, першу золоту медаль на III "Іграх нескорених" приніс збірній України військовослужбовець Міністерства оборони, кандидат у майстри спорту з паліатлону Олег Зимников. Рахунок нагород "синьо-жовтих" відкрив 29-річний офіцер Нацполіції Сергій Торчинський з Луцька, який став бронзовим призером у штовханні ядра.

"Ігри нескорених" (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в "Іграх нескорених", як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань у рамках АТО. Разом з Україною в цьому році в "Іграх нескорених" також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагаються в таких видах спорту: атлетика, паверліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

Змагання триватимуть до 30 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram