>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Україна підтримала ініціативу відсторонення збірної Росії від зимової Олімпіади

РФ хочуть покарати за один з найбільших допінгових скандалів у історії спорту. 

​Україна підтримала ініціативу відсторонення збірної Росії від зимової Олімпіади
Фото: facebook.com/PyeongChang2018

Національний антидопінговий центр України підтримав ініціативу відсторонення збірної Росії від зимової Олімпіади, яка відбудеться в лютому в Південній Кореї.

Про це йдеться на сайті НАДЦ України.

"14 вересня 2017 року в м.Денвер (США) відбулася спеціальна зустріч 17 керівників національних антидопінгових організацій під егідою Інституту національних антидопінгових організацій (iNADO). У ході дводенної зустрічі обговорювалися питання відповідальності Російської Федерації за один з найбільших допінгових скандалів у історії спорту. Лідери НАДО закликали МОК заборонити Російському олімпійському комітету брати участь у Зимових іграх 2018 за доведену допінгову корупцію під час Олімпійських ігор у Сочі та продовження невиконання своїх зобов'язань з очищення спорту від допінгу", - йдеться в повідомленні.

Заяву підтримали Австрія, Австралія, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ірландія, Японія, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Сінгапур, Швеція, Великобританія та США, а також iNADO.

"Національний антидопінговий центр України приєднується до заклику зазначених країн про необхідність притягнення до відповідальності РФ, зокрема шляхом усунення російських спортивних федерацій від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року. Відповідний лист від НАДЦ України офіційно направлено до Інституту Національних антидопінгових організацій", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на літні ОІ 2016 у Ріо-де-Жанейро не пустили легкоатлетів і важкоатлетів з Росії. Крім того, була дискваліфікована вся паралімпійська збірна Росії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram