>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Капітан "Шахтаря" Срна припинив виступи в клубі через позитивний тест на допінг

Футболіст має намір захистити свою репутацію.

Капітан "Шахтаря" Срна припинив виступи в клубі через позитивний тест на допінг
Фото: uefa.com

Капітан донецького ФК "Шахтар" Даріо Срна тимчасово припиняє виступи у складі клубу через позитивну допінг-пробу.

"18 вересня 2017 року я був повідомлений Національним антидопінговим центром України (НАДЦУ) про те, що проба, яку я здав у позазмагальний період, 22 березня 2017 року, містила заборонений препарат. Насамперед, вважаю важливим заявити, що свідомо або спеціально я ніколи не приймав ніяких заборонених препаратів, а також ніколи не намагався нечесним шляхом отримати перевагу в змаганнях", - цитує його офіційний сайт клубу.

Срна зазначив, що зараз намагається з'ясувати можливе джерело появи в своєму організмі цього препарату, і на цей період вирішив припинити свої виступи у "Шахтарі" до того часу, поки всі юридичні процедури не будуть завершені.

"Я збираюся повністю сфокусуватися на захисті мого імені і репутації. Під час всієї кар'єри я постійно робив зусилля, щоб проявити себе, доводячи своє право на успіх. Сьогодні ще один приклад, коли я доведу, що все, чого я досяг у житті і в моїй професійній кар'єрі, зроблено виключно завдяки важкій праці, цілеспрямованості, дисципліні і, підкреслю, - зроблено це чесно", - заявив футболіст.

В офіційному коментарі клубу про ситуацію з Даріо Срною зазначено, що на сьогодні не існує будь-якої заборони Срні брати участь у змаганнях, проте після консультацій з клубом футболіст вирішив припинити виступи за команду.

"Клуб поважає і підтримує рішення Даріо і впевнений, що гравець доведе свою невинність", - наголошується в офіційному коментарі клубу.

ФК "Шахтар" заявляє, що вважає неприйнятним застосування допінгу в спорті і підтверджує свою прихильність до ідеї боротьби з допінгом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram