>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Автогонець Формули 1 Гемілтон здобув перемогу у своїх 200-х перегонах

Автогонець Mercedes Льюїс Гемілтон здобув п'яту перемогу в сезоні-2017, вигравши в неділю Гран-прі Бельгії. Британець стартував першим і без особливих проблем утримав свого головного суперника - німця Себастьяна Феттеля на Ferrari - позаду. Феттель програв Гемілтону 2,3 секунди на фініші, але в особистому заліку, як і раніше, залишається попереду. 

Фото: EPA/UPG

Пілот Red Bull Даніель Ріккардо приїхав третім на 3,6 сек. попереду напарника Феттеля по Ferrari Кімі Райкконена, якому посеред перегонів довелося відбувати 10-секундне покарання за ігнорування жовтих прапорів безпеки. Топ-5 замкнув другий перегонець Mercedes Валттері Боттас.

Також в очках приїхали Ніко Хюлькенберг (Renault), Ромен Грожан (Haas), Феліпе Маса (Williams), Естебан Окон (Force India) і Карлос Сайнс (Toro Rosso). 

Усього картатий прапор побачили 16 пілотів. Серхіо Перес з Force India зійшов через технічні проблеми після зіткнення з напарником. 

Також полом завадив фінішувати Максу Ферстаппену, Фернандо Алонсо і Паскалю Верляйну.

В особистому заліку у Феттеля 220 очок, у Гемілтона - 213. Третім іде Боттас (179), четвертим - Ріккардо (132), п'ятим - Райкконен (128), шостим - Ферстаппен (67).

У кубку конструкторів лідирує Mercedes з 392 очками, слідом ідуть Ferrari (348), Red Bull (199), Force India (103), Williams (45), Toro Rosso (40).

Наступні перегони - за тиждень, 3 вересня, у Монці, Італія.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram