>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" вирішило не летіти на матч у Маріуполь

У клубі заявили, що подадуть апеляційну скаргу, якщо ФК зарахують технічну поразку.

"Динамо" вирішило не летіти на матч у Маріуполь
Фото: Сергей Нужненко

Київське "Динамо" вирішило не летіти на матч 7-го туру Української прем'єр-ліги в Маріуполь.

Про це повідомляють на сайті клубу.

"За таких умов, які склалися на сьогодні, і тих обставин, звичайно - ні", - заявив віце-президент клубу Андрій Мадзяновський, відповідаючи на питання про наміри основного складу "Динамо" відвідати Маріуполь.

Як приклад він навів відмову донецького "Шахтаря" їхати до Луцька 2004 року.

"Найяскравіший прецедент - 2004 рік - Помаранчева революція в Україні, коли футбольний клуб «Шахтар» відмовився їхати в місто Луцьк, мирне місто Луцьк, мотивуючи це тим, що існує загроза безпеці гравців і персоналу", - сказав Мадзяновський.

За його словами, відповідне рішення було прийнято "на підставі законодавства і регламентних норм, які регулюють проведення матчу Чемпіонату України, у зв'язку з отриманням інформації від Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Управління державної охорони про неможливість проведення матчу".

Крім того, "Динамо" має намір подати апеляційну скаргу, якщо клубу зарахують технічну поразку, а також звернутися до Міжнародного спортивного суду.

Нагадаємо, матч "Маріуполь" - "Динамо" заплановано на 27 серпня в Маріуполі. Напередодні президент киян Ігор Суркіс зажадав письмових гарантій безпеки для того, щоб "Динамо" вирушило на гру. Також матч відвідають спостерігачі ОБСЄ в Україні на чолі з першим заступником голови місії Александром Хугом.

Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що наказав припинити вогонь на Маріупольському напрямку і пообіцяв не обстрілювати футболістів і глядачів на матчі "Динамо".

18 серпня юнацька команда київського "Динамо" також не приїхала на матч до Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram