>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Еліна Світоліна виграла великий турнір у Торонто

Українка стане четвертою ракеткою світу. 

Перша ракетка України Еліна Світоліна (5-а у світі) виграла престижний турнір Rogers Cup у Торонто, обігравши Каролін Возняцкі з Данії (6-а у світі) з рахунком 6: 4, 6: 0. 

На шляху до фіналу в Торонто Світоліна послідовно обіграла Дарину Касаткину, Вінус Вільямс, Гарбінє Мугуруса і Симону Халеп. Як переможниці турніру їй належить 502 тисячі доларів призових, також вона підніметься на четверте місце в рейтингу WTA.

Це третій турнір категорії Premier 5 цього сезону, й у всіх трьох святкувала перемогу Світоліна. У лютому вона виграла в Дубаї, а у травні - в Італії. Наступний Premier 5 стартує вже наступного тижня в Цинциннаті, США.

Світоліна, яка отримала п'ятий номер посіву, пропустить перше коло, а її суперницею у другому раунді може стати українка Леся Цуренко.

У разі вдалого виступу у Світоліної є шанси стати першою ракеткою світу.

Нагадаємо, що змагання в жіночому тенісі розділені на кілька категорій. Вища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкові турніри в Індіан-Веллсі, Майамі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів з призовим фондом не менш як  $ 2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія з 32 турнірів і серія WTA 125.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram