>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український футбольний арбітр Юрій Вакс продовжить кар'єру в Криму

Вже 12 серпня він відпрацює на матчі між ФК "Євпаторія" і ФК "Севастополь".

Український футбольний арбітр Юрій Вакс продовжить кар'єру в Криму
Фото: footboom.com

Відомий футбольний арбітр Юрій Вакс більше не буде судити матчі в Україні, але продовжить кар'єру в окупованому Криму.

Як зазначає видання SportArena, Вакс призначений головним арбітром матчу за "Суперкубок Прем'єр-ліги Кримського футбольного союзу" між ФК "Євпаторія" і ФК "Севастополь", який відбудеться 12 серпня в місті Сімферополь. Це підтверджує і сайт Кримського футбольного союзу.

Йому допомагатимуть на цьому матчі Олександр Дєдов, який судив від ФФУ матчі українських ліг ще в цьому році, а також Михайло Вериківський, який також колись належав до ФФУ. Інспектор Олег Кочергін теж працював на аналогічній посаді в українській федерації.

Робота в Криму не порушує правила УЄФА і ФІФА, оскільки Кримський футбольний союз в умовах окупації півострова отримав особливий статус від УЄФА.

Але при цьому Вакс потрапив у базу сайту "Миротворець" за порушення закону України про перетин кордону з окупованим Кримом.

Інший суддя Анатолій Жабченко, який потрапив до списку "Миротворця", недавно був призначений на матч за Суперкубок України-2017 між "Шахтарем" і "Динамо" (2:0), але в підсумку був замінений на Костянтина Труханова і поки більше не судив матчі в Україні. При цьому Жабченко продовжував судити матчі кваліфікації єврокубків.

Після окупації Криму Жабченко і Вакс у ФФУ були вказані як представники Хмельницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram