>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олексій Абасов підтримав команду Yinyang Team на Чемпіонаті України Пресс-релиз

"Молодій команді доводиться складно, якщо тренуватися тільки за гроші спортсменів".

21-23 липня в Дніпропетровській області пройшов Чемпіонат України з парашутної групової акробатики в класі «Четвірки». За звання чемпіонів змагалися чотири команди. Боротьба була напрочуд напруженою, адже лідери змагань змагалися з невеликим відривом і переможець визначився лише в останніх турах. У цьому році на Чемпіонаті дебютувала команда Yinyang Team, що складається переважно з молодих спортсменів. Саме їй надав меценатську підтримку Олексій Абасов.

«Ми вдячні Олексію Якимовичу Абасову за його допомогу. Парашутний спорт - дорогий вид спорту і молодій команді доводиться складно, якщо тренуватися тільки за гроші спортсменів. Завдяки спонсорській допомозі ми можемо показувати кращі результати, і ми щасливі», - зазначила учасниця команди Yinyang Team.

Сенс змагань полягає в тому, щоб за 35 секунд від моменту відокремлення від літака зібрати максимальну кількість фігур, згідно з жеребкуванням. Від спортсменів потрібна максимальна концентрація уваги, високий рівень володіння своїм тілом і якісна командна робота. Тренування проходять як у стрибках, так і в аеродинамічній трубі. Потрібної для тренування команди-четвірки аеродинамічної труби в Україні немає, тому парашутистам доводиться їздити на спортивні збори за кордон. Для таких поїздок командам потрібні додаткові кошти. І тоді спортсмени починають шукати підтримку у людей, небайдужих до розвитку спорту в Україні.

«Коли до мене звернулася команда Yinyang Team, я не зміг їм відмовити. Це молоді спортсмени, які вкладають дуже багато сил і пристрасті в те, чим вони займаються. Я вірю, що благодійність - це дуже важливо. Це те, що робить наш світ кращим і добрішим. Особливо мені радісно спостерігати, коли моя допомога приносить плоди. Команда-дебютант виборола "срібло" на найпрестижніших змаганнях України в своїй дисципліні. Я вважаю, що це наша спільна перемога», - прокоментував Олексій Абасов.

«Ми досягли поставленої мети - середнього результату в 10,2 фігур. Це перший випадок, коли українська команда в перший рік тренувань показує такий результат. Наступний наш крок - поїздка на Чемпіонат Європи і на Кубок Світу. І ми раді, що Олексій Абасов підтримав нас і на цьому етапі», - поділився враженнями тренер команди Yinyang Team.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram