>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Макларен заявив про 155 підозрілих проб російських футболістів

Голова комісії WADA, вважає що в пробах були замінені зразки сечі.

Макларен заявив про 155 підозрілих проб російських футболістів
Фото: sportschau.de

Голова незалежної комісії Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA) Річард Макларен заявив про існування в Росії системи, яка застосовувалася для приховування допінгу в пробах російських футболістів.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD Макларен розповів, що всього підозри у нього викликали понад півтори сотні проб.

"155 проб російських футболістів відправлені в WADA і будуть перевірені. Ми також поінформували ФІФА", - зазначив Макларен.

Канадський фахівець заявив, що, на його думку, в цих пробах були замінені зразки сечі - замість зразків, які могли б дати позитивний результат, в пробах міститься чиста сеча. За словами Макларена, в Росії існує окрема система, яка покликана захищати російських футболістів від перевірок на допінг.

Макларен закликав ФІФА створити спеціальну комісію, яка змогла б розслідувати застосування допінгу в російському футболі. Канадець заявив, що хотів би отримати дозвіл від ФІФА опублікувати результати його роботи.

У другій частині доповіді Макларена, яка була опублікована 18 липня 2016 року, повідомлялося про підміну 11 проб гравців, що виступали в різних дивізіонах чемпіонату Росії з футболу. ФІФА запросила у РФС дані про ці проби і більше не робила жодних кроків щодо російського футболу.

Напередодні британське видання The Mail On Sunday повідомило, що ФІФА запідозрило повний склад збірної Росії з футболу на чемпіонаті світу в 2014 році в застосуванні допінгу. Пізніше прес-служба ФІФА заявила, що всі допінг-тести футболістів збірної Росії на чемпіонаті світу 2014 року в Бразилії дали негативний результат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram