>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гран-прі Баку: перемога в Ріккардо, третім сенсаційно став 18-річний Ленс Стролл

Канадець проводить перший сезон у Формулі 1. 

Фото: EPA/UPG

У неділю відбувся восьмий етап чемпіонату світу Формули 1. Перегони стали багатими на події і дали несподівані результати.

Перемогу здобув пілот Red Bull Даніель Ріккардо, але головною сенсацією стало третє місце новачка Williams Ленса Стролла. 18-річний канадець на досить слабкій машині вичавив максимум із проблем, які виникли у сильніших суперників. 

Фото: EPA/UPG

На самому початку перегонів зіткнулися Кімі Райкконен на Ferrari і Валттері Боттас на Mercedes. Перший фін залишився взагалі без очок, тоді як другому все ж удалося приїхати на подіум. Причому Стролла він обійшов лише за кілька метрів до фінішу.

Лідер чемпіонату Себастьян Феттель (Ferrari) був покараний 10-секундним штрафом за небезпечне водіння, а його головний суперник Льюїс Хемілтон (Mercedes) зайвий раз заїхав у бокси з незвичайної причини - з його машини мало не відлетів елемент, що захищає голову в разі аварії. Вони приїхали четвертим і п'ятим відповідно.

На автомобілі другого автогонця Red Bull Макса Фертаппена поламався двигун, а пілоти Force India зіткнулися між собою. Естебану Окону вдалося фінішувати, але тільки шостим, а Серхіо Перес зійшов.

Також очки отримали Кевін Магнуссен (Haas), Карлос Сайнс (Toro Rosso), Фернандо Алонсо (McLaren) і Паскаль Верляйн (Sauber). Для дворазового чемпіона світу Алонсо і його команди це перший фініш у заліковій зоні цього сезону.

Після восьми етапів у чемпіонаті лідирує Феттель зі 153 очками, Хемілтон другий зі 139 очками. Далі йдуть Боттас (111 очок), Ріккардо (92 очка), Райкконен (73 очка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram