>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ затвердила проект масштабної реформи українського клубного футболу

УПЛ і Перша ліга будуть об'єднані в одну організацію.

ФФУ затвердила проект масштабної реформи українського клубного футболу
Фото: ffu.org.ua

Виконком Федерації футболу України затвердив проект масштабної реформи клубного футболу.

Про це заявив голова організації Андрій Павелко, передає SportArena.

За його словами, УПЛ та Перша ліга будуть об'єднані під егідою однієї організації, тоді як на базі Другої ліги та аматорського чемпіонату буде створена нова напівпрофесійна ліга.

"Було вирішено реформувати професійний та аматорський футбол з сезону-2018/19. До 1 січня 2018 року робоча група, складена з представників УПЛ, ФФУ, ПФЛ і наших партнерів, розробить всі регламентні документи та концепцію всіх турнірів", - розповів функціонер.

Аматорський чемпіонат було запропоновано назвати напівпрофесійною Національною футбольною лігою. Також було вирішено об'єднати УПЛ і Першу лігу, а з другої ліги зробити вищезгаданий аматорський чемпіонат, який розділити на чотири зони.

"Це робиться для зручності та економії клубами коштів на переїздах. Для команд це дуже велике навантаження в логістиці", - зазначив Павелко.

Спочатку в Чемпіонаті України в ньому було три професійні ліги - Вища (пізніше - УПЛ), Перша і Друга, які пережили різні формати з поділом на зони за територіальним принципом, двоетапними форматами і єдиними групами. Існували в різні роки також Перехідна ліга і першість КФК.

Водночас змагання в еліті проводяться під егідою УПЛ, Перша та Друга ліги об'єднані в ПФЛ, а аматори виступають в ААФУ. У минулому сезоні в УПЛ брали участь 12 клубів, в Першій лізі - 18, у Другій - 17.

Нагадаємо, Павелко очолює ФФУ з березня 2015-го. На цій посаді він змінив Анатолія Конькова. Павелко - народний депутат від Блоку Петра Порошенка. У зв'язку з реорганізацією федерації були призначені позачергові вибори президії ФФУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram