>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Іллічівець" перейменовано на "Маріуполь" у рамках декомунізації

Нову назву вибрали в ході інтернет-опитування. 

"Іллічівець" перейменовано на "Маріуполь" у рамках декомунізації
Фото: fanat.ua

Маріупольський ФК "Іллічівець" перейменовано в рамках декомунізації. Клуб, який цього сезону вийшов до Прем'єр-ліги, виступатиме під назвою ФК "Маріуполь".

Про це повідомляється на сайті ФК.

Нову назву вибрали в ході інтернет-опитування. Пропонувалися варіанти "Маріуполь", "Металург", "Приазов'я", "Кальміус", "Локомотив", "Новатор", "Меотида".

Разом з новою назвою клуб вирішив змінити логотип, на якому буде чайка (неформальний символ команди) і, можливо, якір (символ Маріуполя).

Варіанти логотипу
Варіанти логотипу

Нагадаємо, що під назвою "Іллічівець" маріупольська команда виступала з 2003 року, коли генеральним спонсором ФК став металургійний комбінат імені Ілліча. Примітно, що сам ММК фактично саботував декомунізацію  і залишив "Ілліча" в назві. Комбінат заявив, що змінив трактування і тепер під "Іллічем" мається на увазі металург Зот Ілліч Некрасов, а не Володимир Ілліч Ленін.

ФК "Маріуполь" був заснований 1960 року як "Азовсталь", за останні 57 років він змінив цілу низку назв. Найдовше він був "Новатором" (1976-1992), "Іллічівцем" (2002-2017), "Металургом" (1971-1974 і 1996-2002).  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram