>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонат України з хокею стане молодіжною лігою

Такий формат дозволив зібрати вісім клубів.

Чемпіонат України з хокею стане молодіжною лігою
Фото: fhu.com.ua

Чемпіонат України з хокею перетворюється на молодіжну лігу. У ній не зможуть грати спортсмени, які народилися до 1993 року.

Таке рішення було прийнято в середу на засіданні клубів Української хокейної ліги.

У наступному сезоні 2017/2018 в чемпіонаті України під егідою УХЛ зіграють вісім клубів: "Донбас" (Донецьк), ХК "Кременчук", "Кривбас" (Кривий Ріг), "Дженералз" (Київ), "Білий Барс" (Біла Церква ), "Галицькі Леви" (Новояворівськ), "Динамо" (Харків), ХК "Дніпро".

Є ймовірність, що до 1 серпня заявляться хокейний клуб з Одеси, а також відроджений київський "Сокіл".

Команди не зможуть заявляти гравців віком старших 1993 року народження. Всього в національній першості в кожному з клубів зможуть зіграти не більш ніж 5 хокеїстів 1993-1996 років народження. Решта гравців команди повинні вписуватися у віковий ліміт - не старші 1997 року народження.

Також представники клубів прийняли рішення ввести ліміт на легіонерів - не більше, ніж п'ять іноземців на команду.

Що стосується плей-оф чемпіонату України, то поки що обговорюють два варіанти його формату: 1) перше і друге місця автоматично потрапляють до півфіналу, третє-шосте грають чвертьфінальні серії до двох перемог, півфінали і фінал - до чотирьох перемог; 2) перше і друге місця автоматично потрапляють до півфіналу, третє-шосте грають чвертьфінальні серії до двох перемог, півфінали до трьох, а фінал - до чотирьох перемог.

Нагадаємо, що чемпіоном України з хокею в сезоні 2016-2017 років став "Донбас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram